zde se nacházíte:
Úvod > Popruhy a lemovky > Sport

Sport

Popruhy a lemovky jsou používány v celé řadě sportovního vybavení. Často jsou vystaveny náročným klimatickým podmínkám a mnohdy na nich závisí i lidský život. Při výrobě popruhů jsme si toho plně vědomi a popruhy od nás splňují vysoké požadavky našich zákazníků.

Horolezectví

Je jedním ze sportů s největším využitím popruhů. Popruhy a lemovky se používají na výrobu horolezeckých úvazků, expreskových smyček, stoupacích popruhů, helem, cepínů, maček, bouldermatek, vaků na vybavení, ....
Dále můžeme nabídnout popruh pro výrobu tlumičů pádu na via ferrata, zužované popruhy na výrobu úvazků a expreskových smyček.

Jeskyňáři

Používají stejné vybavení jako horolezci, tj. expreskové popruhy a úvazky ušité z pevnostních popruhů.

Paragliding

Jedná se o sportovní odvětví, při kterém je kladen důraz na nízkou tažnost popruhů, proto jsou využívány především popruhy z polyesterových vláken. Popruhy a lemovky najdou uplatnění při výrobě sedaček, volných konců, křídel, padáků, helem, batohů, apod.

Balonové létání

Nabízí jeden z nejkrásnějších pohledů na krajinu. Polyesterové popruhy se používají pro zpevnění kopule balónu. V koši pro pasažéry jsou různé upínací popruhy (na láhve, ...).

Kiting

Stále populárnější způsob trávení volného času, který můžete aktivně provozovat prakticky po celý rok a kdekoli, kde fouká vítr. Při kitingu jakéhokoliv typu (lyže, snowboard, sufr atd.) je využití popruhů především v postroji pro připnutí kitu mezi padákem a člověkem.

Turistika

Velmi oblíbený aktivní sport, který vyžaduje kvalitní vybavení v podobě batohů, spacáků, stanů, bot, oblečení, atd. Ve všech těchto případech jsou použity popruhy, které zaručují praktičnost a použitelnost těchto výrobků.

Hůlky

Rovné i zužované popruhy se používají jako poutka pro nejrůznější typy holí (sjezdové, běžecké  trekové, ...).

Cyklistika

Využití popruhů v tomto sportu je velmi široké – helmy, brašny, cyklobatohy, dětské sedačky, upínání doplňků na rám kola, atd.

Vodní sporty

Popruhy jsou nedílnou součástí při výrobě plovacích vest, nepromokavých vaků, úchytů plavidel, helem, výpletů sedátek, upínání lodí při přepravě apod.

Potápění

I pod vodní hladinou můžete nálezt popruhy, a to v podobě potápěčských opasků, držáků lahví, pouzder a mnoha dalších užitečných věcí. Zde se používají především popruhy z polypropylenu, který nesaje vodu.

Rybaření

Pohodový způsob trávení volného času, ke kterému je potřeba mnoho vybavení, kde můžete nalézt popruhy – např. batohy, obaly, židličky, lehátka.

Sáňkování

Popruhy se používají nejvíce na výplet saní, který je potom lehký, pěkný a lze snadno obnovit. Skladem míváme pestrý výběr 6 cm širokých popruhů na výplet saní.
Užší popruhy lze použít i na tažení saní.

Jumping

Jumping je oblíbené aerobní cvičení, které probíhá na trampolínách různých velikostí a tvarů. Popruhy zajistí nejen funkčnost trampolín, ale osvěží také jejich design.

Hry

Popruhy a lemovky jsou používány i při výrobě sítí určených pro míčové hry, jako jsou například sítě na tenis, volejbal, badminton, stolní tenis, atd.

Poptávkový formulář

Pro vaši poptávku prosím volejte na 549 415 783 nebo použijte poptávkový formulář.

*Povinné položky

Uveďte, prosím, účel použití, šíři, barvu, množství, popř. další parametry, které jsou pro Vás důležité - pevnost, tloušťka, materiál, ...

Zde naleznete ##134##obchodní podmínky##134##.

Při zpracování Vašeho požadavku se řídíme nařízením o ##138##ochraně osobních údajů##138##.

Technologie výroby popruhů

Kvalitu považujeme za nejdůležitější hodnotu produktu a podle toho k ní přistupujeme. Komplexnost dodržování kvality v celém rozsahu výrobní i obchodní činnosti zaručuje systém jakosti podle ČSN EN ISO 9001:2016. 

Více info